حسنا نفیسی

| سرامیک ساز |

تلاقی تکنیک‌های سنتی با

هنر معاصر

زندگی همه ما با خاک عجین شده ، خاکی که عنصر اصلی زندگی ما در ساخت بسیاری از اشیاء مورد نیازمان است، و به طرق مختلفی از آن استفاده می‌شود.  سرامیک سازی و سفالگری از دیرباز مورد استفاده بشر قرار می‌گرفت اما میل درونی انسان به زیبایی و هنر او را به ساخت اشیایی با اشکال، طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی وا داشت. وسعت هنر سرامیک سازی و تکنیک‌های آن، چنان زیاد است که هرچقدر در این زمینه توانمند باشید گویی جرعه‌ای است از دریای بیکران آن.

درباره حسنا نفیسی

خانم حسنا نفیسی و همسرشان رامین ده‌نمکی از هنرمندان سرامیک ساز، این هنر را در کارگاه پدر بزرگ رامین، استاد عباس قابچی (از اساتید برجسته این صنعت در تبریز) آغاز کردند. عجین بودن زندگی آنها با سرامیک و نیز سال‌ها کار در کارگاه استاد قابچی به آنها کمک کرد تا فنون سنتی هنر سرامیک را به خوبی بیاموزند. آنها با نگاه امروزی خود همواره تلاش می‌کنند تا با حفظ سنت‌ها و ارزش‌های کهن این هنر، در قالب برند حسنا پاتری هنر-صنعت سرامیک را به سمت دنیای مدرن هدایت کنند.

او خود در مورد دیدگاه مدرن سرامیک سازی می‌گوید:

“علاقه انسان معاصر به اشیا و سبک زندگی مینیمال غیر قابل انکار است، ما نیز سعی کردیم تا با علم به این موضوع و بهره‌مندی از هنر سرامیک، ظروفی بسازیم که علاوه بر زیبایی و جلوه بصری، در زندگی مدرن امروزی کاربردی نیز باشند و تنها به اشیایی اکتفا نکردیم که در طاقچه یا گوشه‌ای از یک قفسه حضور داشته باشند. از این رو شروع به ساخت ظروفی کردیم که بتوانیم آن را در جریان زندگی افراد قرار دهیم. ما دوست داریم آنچه که می‌سازیم وارد زندگی افراد شود و در واقع بخشی از نیازشان را برطرف کند، به این ترتیب نه تنها زیبایی را وارد زندگی‌شان کرده‌ایم بلکه خواسته‌شان را نیز مرتفع ساخته‌ایم.”

دیدگاه هنرمند

حسنا نفیسی و همسرش همواره تلاش می‌کنند تا طرح‌ها و نقش‌های متفاوتی خلق کنند و چشم‌ها را به دیدن آنچه که خود « تکرار مکررات» می‌نامند عادت ندهند.

کلیه ظروف سرامیکی در کارگاه آنها دست ساز هستند و با تکنیک‌های ناب همچون چرخکاری، کنده کاری‌، برجسته کاری و فرم دهی با دست ساخته می‌شوند که قالب در آن نقشی ندارد. هرچند که قالب گیری نیز خود هنری است ارزشمند به شرط آنکه به تکرار منجر نگردد و همواره خاص بودن خود را حفظ کند.

این زوج برای ساخت ظروف و حجم‌های سرامیکی خود از طرح‌های مختلفی استفاده می‌کنند که می‌توان آنها را به دو دسته کلی تقسیم کرد:

  • بعضی از آنها طرح‌های سنتی هستند که هویت و اصالت ایرانی دارند .
  • دسته‌ای دیگر طرح‌ها و نقش‌هایی است که دیدن هرچیزی در دنیای اطراف میتواند آنها را به سمت خلقشان سوق ‌دهد.

گاهی احساسات، از غم و اندوه گرفته تا خشم و عشق، گاهی دیدن حادثه‌ای تلخ یا یک منش خاص در انسان، بر کارشان تاثیر می‌گذارد و آنها را به سمت خلق اثری خاص پیش می‌راند. و گاهی هیچ کدام!

گاه تنها با شروع یک کار به طور بدیهی و ناگهانی چیزی به ذهنشان می‌رسد و ساخته می‌شود . حسنا در  این باره می‌گوید:

“به نظر ما اصولا برای خلق اثری خلاقانه نیاز به یک پیشینه یا یک احساس خاص ندارید و غالبا نباید اتفاقی افتاده باشد تا اثری خلق شود، بلکه همان احساسِ شما در لحظه ، برای ساخت اثری زیبا و دلنشین کافیست.”

و در نهایت می‌توان گفت که هدف حسنا نفیسی و همسرش شناساندن هنر اصیل این مرز و بوم به خصوص سرامیک سازی به جهانیان است و آن را با استفاده از طرح‌های سنتی، کنده کاری‌ها و برجسته کاری‌ها انجام می‌دهند و تلاش می‌کنند هنر سنتی و کلاسیک را به دنیای مدرن امروز نزدیک‌تر کنند.

مجموعه ظروف سرامیکی سفید و طوسی حسنا نفیسی

آثار حسنا نفیسی

ست پذیرایی سرامیکی

11,900,000 

گلدان سرامیکی

3,600,000 3,800,000 

کاسه سرامیکی کوچک ست سه‌تایی

2,200,000 

اشتراک خبرنامه

0
    0
    سبد خرید
    سبد شما خالی استبازگشت به فروشگاه